16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaAgencija: Mahmutović nezakonito obnašao više funkcija

Agencija: Mahmutović nezakonito obnašao više funkcija

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović prekršio Zakon obavljajući više funkcija bez obaveštenja i saglasnosti te institucije.

Agencija je javno objavila da je Mahmutović, kao vd direktor te zdravstvene ustanove, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer ih nije u roku obavestio da je stupio na funkcije člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park “Đerdap” i odbornika u Skupštini Novog Pazara.

Takođe, ta ustanova je utvrdila i da je on, kao član NO Nacionalnog parka “Đerdap” stupio na funkciju odbornika u Skupštini Novog Pazara, bez dobijanja saglasnosti Agencije za vršenje više javnih funkcija istovremeno.

“Prilikom odlučivanja o vrsti mere koju treba izreći zbog povrede odredba Zakona uzeta je u obzir činjenica da je Mahmutović na funkciju odbornika, koju i dalje vrši, izabran neposredno od građana, kao i da je više puta bio u povredi, zbog čega je zaključeno da je javno objavljivanje odluke o povredi Zakona odgovarajuća mera”, navodi se u obrazloženju Agencije.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, poslednji put ažuriranim u 2019. godini, Mahmutović je član NO Nacionalnog parka “Đerdap” od maja 2018. godine i za obavljanje te funkcije prima 43.129 dinara mesečno.

Kao vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru ima platu od 125.128 dinara, odbornik u lokalnom parlamentu 21.000 dinara, predsednik Komisije za polaganje državnog ispita pri Ministarstvu zdravlja 28.800 svakog drugog meseca, dok kao predsednik NO Klinike za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” prima 7.000 dinara po održanoj sednici.


spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA