BiH: Iz kampusa IUS-a u Tursku krenula još dva šlepera humanitarne pomoći

Foto: Stringer

Podijelite:

Iz Bosne i Hercegovine danas su krenula još dva šlepera humanitarne pomoći žrtvama razornih zemljotresa koji su prošlog mjeseca pogodili južne dijelove Republike Turske, javlja Anadolija.

Riječ je o pomoći koja je prikupljena u sportskoj dvorani Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) pri Fondaciji za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF).

Hilal Yanik, čelnica Centra za studente i karijeru IUS-a, kazala je za Anadoliju da je posljednja pošiljka prikupljena unutar Univerziteta i da je poslana u Tursku.

Yanik je podsjetila da je turska ambasada u Sarajevu odredila IUS za Glavni sabirni centar za pomoć u BiH te je kazala da je na pakiranju i utovaru današnjeg kontingenta radio 241 volonter.

“S IUS-a su i ranije išli kamioni sa pomoći za Tursku. U kamionima koji su danas krenuli su pelene za bebe, higijenski proizvodi, ženski paketi, deke, grijalice i druge potrepštine”, rekla je ona.

Ističući kako je pomoć za žrtve zemljotresa u Turskoj sakupljana širom Bosne i Hercegovine, Yanik je kazala da su i djeca vrtića u Zenici prikupila veće količine proizvoda za bebe.

“I mi na Univerzitetu imamo 71 studenta koji dolaze iz potresima pogođenih turskih regija. Često se sastajemo s njima i pokušavamo sve učiniti kako bismo im pomogli”, kazala je Yanik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije