14.4 C
Novi Pazar
01/06/2023
NaslovnicaVijestiBorel i Varheji danas i sutra u Crnoj Gori

Borel i Varheji danas i sutra u Crnoj Gori

IzvorBETA

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borel (Josep Borrell) i komesar EU za proširenje Oliver Varheji (Varhelyi) počinju danas dvodnevnu posetu Crnoj Gori gde će učestvovati na sednici Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore i razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Poseta će biti prilika da se sagledaju bilateralni odnosi EU i Crne Gore u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i da se razgovara o nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu, najavila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

Borel će danas u Podgorici predsedavati 11. Savetom za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore.

Crnu Goru će predstavljati premijer Dritan Abazović, a Evropsku komisiju komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji.

Posle Saveta, Borel, Varheji i Abazović održaće zajedničku konferenciju za novinare.

Borel će se potom sastati sa premijerom Abazovićem, potpredsednicom vlade i ministarkom evropskih poslova Jovanom Marović, ministrom spoljnih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom pravde Markom Kovačem i predsednicom parlamenta Danijelom Đurović.

U popodnevnim satima, visoki predstavnik će razgovarati sa predstavnicima civilnog društva,a za popodne je najavljen sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, na Cetinju.

U petak se Borel sastaje sa šefom diplomatije Rankom Krivokapićem.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA