0.9 C
Novi Pazar
28/03/2023
NaslovnicaPolitikaDelegacija Bošnjačke stranke u posjeti Turskoj

Delegacija Bošnjačke stranke u posjeti Turskoj

Delegacija Bošnjačke stranke (BS) boravi u zvaničnoj posjeti Turskoj i gradu Duzđe.

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Ervin Ibrahimović, zajedno sa poslanicima Bošnjačke stranke Kenanom Strujić-Harbić, Suljom Mustafićem i Amerom Smailovićem, te predsjednikom OO Bošnjačke stranke u Rožajama Mirsadom Nurkovićem, susreli su se juče guvernerom pokrajine Duzđe Dževdetom Atajem

Kako je saopšteno iz BS-a toko tog sastanka je naglašen kontinuitet saradnje i dobrih odnosa na političkom, ekonomskom i kulturnom planu između Crne Gore i Turske.

Delegacija Bošnjačke stranke sastala se i sa gradonačelnikom grada Duzđe Farukom Ozluom, gdje je razgovarano o različitim aspektima privredne i kulturne saradnje, imajući u vidu da je ova oblast i istoimeni grad jedan od industrijski i privredno najrazvijenijih oblasti u Turskoj.

Predsjednik Ibrahimović i ostali članovi delegacije imali su susret i sa brojnim biznismenima u tamošnjoj privrednoj komori u cilju prezentacije investicionih kapaciteta Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore.

Duzđe je sjedište privredne zone u kojoj posluje veliki broj privrednih subjekata, a među najvećim je nekoliko kompanija koje su osnovali i vode privrednici bošnjačkog porijekla sa prostora Crne Gore i Srbije.

U okviru posjete, delegacija Bošnjačke stranke bila je gost državnog Duzđe Univerziteta, u okviru kojeg radi 14 fakulteta, 4 instituta, dva koledža i 10 stručnih srednjih škola, gdje je sa rektorom Nedimom Sozbirom razgovarano o saradnji u oblasti obrazovanja, kroz mogućnost da se određeni broj studenata iz Crne Gore obrazuje na ovom univerzitetu.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA