12.9 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaVijestiDirektor policije Kosova : Otvorili smo krivične istrage povodom događaja na severu...

Direktor policije Kosova : Otvorili smo krivične istrage povodom događaja na severu Kosova

IzvorBETA

Generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti rekao je da su otvorili krivične istrage povodom dogadjaja u nedelju na severu Kosova kada je došlo do blokade puteva.

“Krivični predmeti su otvoreni, u istražnom smo postupku, tek je dan od povlačenja, još je rano govoriti o tome koliko se ljudi istražuje, kada budemo imali tačne informacije izaći ćemo u javnost”, rekao je on, na konferenciji za novinare, održane povodom opreme “Inteligentni baner”. 

On je najavio da će početi realizaciju projekta pametnih patrola, uredjaja koji će elektronski identifikovati prekoračenje brzine, saobraćajne prekršaje, neregistrovana vozila, ukradena vozila i omogućiti identifikaciju traženih lica i vozila.

Kako navode u policiji, ovi uredjaji će omogućiti izricanje kazni digitalno.

Mehmeti je rekao da će vozila sa ovim uredjajima biti širom Kosova, uključujući autoputeve i urbana područja.

“Gradjanin Kosova treba da shvati da će od danas u saobraćaju biti vozila i tehnička sredstva koja menjaju pristup policije prema prekršiocima. Prekršaji su do sada identifikovani putem zaustavljanja. U narednim danima identifikacija će se vršiti tehničkom opremom, senzorima, radarima, kamerama ugrađenim u vozilo”, naveo je Mehmeti.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA