-4.1 C
Novi Pazar
06/02/2023
NaslovnicaKulturaOtvaranje izložbe grafika „Slobodan pad“ Harisa Ličine

Otvaranje izložbe grafika „Slobodan pad“ Harisa Ličine

IzvorTAKT

Haris Ličina, doktorant na departmanu za primijenjenu umjetnost, predstaviće se novopazarskoj publici izložbom grafika koja nosi naziv „Slobodan pad“ u petak, 10. juna u Galeriji Multimedijalnog centra.

Haris će izložiti seriju od 16 grafika koje su rezultat istraživanja u okviru njegovih master studija. Iako je centralni motiv gotovo svih radova figura u padu, tematika i ideja radova je individualna. Dok se jedna grupa radova bavi striktno pojmom estetike i za cilj ima postizanje univerzalnosti umjetničkog djela, druga grupa je angažovanog karaktera i bavi se aktuelnim događajima i određenim društvenim anomalijama. Ono što je zajedničko za sve radove jeste stilski pristup koji korespondira sa evropskim odgovorom na angloamerički pop-art. Radovi su najvećim dijelom realizovani u tehnici sitoštampe.

Haris je priredio 6 samostalnih izložbi, i izlagao na preko 35 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nekoliko nagrada među kojima: Istaknuta nagrada na Bijenalu umjetnika Vranja 2021. godine, Specijalna nagrada na Likovnom salonu mladih 2021. godine. Stipendista najvećih državnih studentskih stipendija (stipendija “Dositeja”, stipendija “Nadareni studenti”) Predavač i organizator mnogih umjetničkih radionica i kurseva grafike, fotografije i grafičkog dizajna. Takođe bio polaznik nekoliko studentskih razmjena obrazovnog karaktera u inostranstvu (Njemačka – Bremen, Oldenburg, Rusija – Belgorod, Moskva).

Trenutno zaposlen na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u svojstvu istraživača i kao grafički dizajner u advertajzing agenciji “McCann Beograd”. Član SULUa i Foto-kino kluba Novi Pazar.


Izložbu u petak, u 19 i 30 sati otvorit će prof. Ervin Ćatović.

IzvorTAKT
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA