-5.8 C
Novi Pazar
05/02/2023
NaslovnicaDruštvoBahtijarević: Unapređenje sistema vodosnabdijevanja opštine Tutin (Video)

Bahtijarević: Unapređenje sistema vodosnabdijevanja opštine Tutin (Video)

JKSP Gradac u proteklom periodu aktivno je radilo na dovođenju vode sa Šaranjskog vrela i kako kažu iz tog preduzeća, ovaj će izvor pospješiti sistem vodosnabdijevanja na teritoriji Opštine Tutin i ovih dana očekuju da bude pušten u glavni sistem vodovoda.

Direktor ovog preduzeća Erdžan Bahtijarević potvrdio nam je da se danas vrše probe odrađenog cjevovoda, ispiraju se postojeće cijevi i tokom sutrašnjeg dana cjevovod će  biti prikačen na glavni sistem vodovoda koji snabdijeva cijelu opštinu.

„Nakon završetka radova na sistemu vodosnabdijevanja u idućoj nedjelji će se pristupiti saniranju kompletne putne infrastrukture u dionici od dva kilometra gdje su se izvodili sami radovi i nakon toga će mještani Šaronja na korišćenje dobiti kvalitetnu putnu infrastrukturu.“ – rekao je Bahtijarević.

Što se tiče daljih planova vodosnabdijevanja opštine Tutin, dovođenjem vode sa ovog vrela sistem je unaprijeđen sa 16 do 20 litara u sekundi, i kako nam je potvrdio Bahtijarević na osnovu toga smatra da će imati dovoljno kapaciteta da se vrši snabdijevanje sa filterskog postrojenja cijele teritorije opštine.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA