0.6 C
Novi Pazar
31/01/2023
NaslovnicaPolitikaANEM osuđuje ponovne prijetnje navijača Brankici Stanković

ANEM osuđuje ponovne prijetnje navijača Brankici Stanković

IzvorBETA

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) je najoštrije osudila skandiranje navijača protiv novinarke Brankice Stanković na košarkaškoj utakmici “Partizan – Budućnost”, prije tri dana u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

ANEM je u saopštenju naveo da je “tokom polufinalne utakmice ABA lige dio navijača “Partizana” zloupotrebio ovu sportsku manifestaciju za iskazivanje mržnje i prijetnje upućene glavnoj i odgovornoj urednici TV “Insajder” skandirajući:” B92 policijska emisija lagaće vas tog četvrtka Brankica k…!”

Ta asocijacija je navela da, ne ulazeći u motive i spekulacije o tome da je u pitanju dio navijača koji su 2009. na južnoj tribina stadiona FK “Partizan” bacali gumenu lutku pogrdno skandirajući i preteći Brankici Stanković, očekuje brzu reakciju nadležnih organa u otkrivanju kažnjavanju počinilaca.

“Nedopustivo je da trinaest godina nakon incidenta na fudbalskoj tribini ponovo svjedočimo o izlivima mržnje grupe navijača “Partizana” u sportskoj dvorani na košarkaškom meču prema koleginici”, istakao je ANEM.

Naveli su da očekuje da se tim povodom oglase i čelnici sportskog društva “Partizan” – Milorad Vučelić i košarkaškog kluba “Partizan” Ostoja Mijailović i da, kako su ukazali, “nedvosmisleno osude ovaj incident distancirajući se od takve podrške navijača koji moraju biti brzo zakonski sankcionisani”.

“Svaka drugačija reakcija vodi skorom ponavljanju sličnog incidenta i ohrabrivanju aktera koji ovakvim ponašanjem ugrožavaju život i rad medijskih radnika”, dodao je ANEM.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA