Ministartsvo kulture: Izbor komisija za finansiranje projekata urađen po zakonu

Komentari:12
Izvor: Nova

Podijelite:

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je prilikom formiranja komisija za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja, striktno poštovalo zakon i procedure, kao i dosadašnje prakse zastupljenosti svih medijskih udruženja.

Reagujući na saopštenje UNS-a, Кoalicije za slobodu medija i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, koji navode da su u komisije koje će odlučivati o dodeli sredstava medijima našli predstavnici nepostojećih udruženja, ministarstvo je objasnilo procedure za izbor komisija.

Navelo je da su predlozi dostavljeni u propisanom roku, da su poštovani pravilnici, da su upućeni pozivi medijskim stručnjacima, da su razmatrane sve prijave koje su stigle na vreme.

“Ministarstvo kulture i informisanja je potpuno otvoreno i transparentno u svom radu i nema nikakvog interesa da sakriva bilo čije biografije, niti ima namjeru da to čini”, navedeno je u saopštenju.

UNS, Кoalicije za slobodu medija i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, najavili su juče da će Ministarstvu kulture i informisanja poslati zahtjev u kojem traže imena i profesionalne biografije svih pristiglih kandidata za članstvo u ovogodišnjim komisijama, tvrdeći da su birani predstavnici organizacija koje ne postoje, nemaju kontakt podatke, aktivne veb sajtove i ne mogu da kažu koliko članova imaju, kao i da se isti ljudi kao funkcioneri u jednim, pojavljuju i u drugim organizacijama”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije