16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoPredstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u posjeti školi u Tutinu (VIDEO)

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u posjeti školi u Tutinu (VIDEO)

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća su posjetili OŠ „Vuk Karadžić“ u Tutinu gdje se nastava izvodi na bosanskom jeziku. U okviru ove posjete učenicima su podijeljeni historijski priručnici sa željom da djeca upoznaju prošlost bošnjaka.

„Želja nam je bila da djeci poželimo uspješan početak školske godine, ali istovremeno je Bošnjačko nacionalno vijeće učestvovalo u jednom velikom projektu, a tiče se crtica iz historije bošnjaka i to su dodaci za historiju kao predmet koji učenici izučavaju u šestom, sedmom i osmom razredu. Također ovom prilikom željeli smo, iako su oni još uvijek mali, da ih podsjetimo da svojim roditeljima, starijoj braći i sestrama prenesu, odnosno da ih podsjete na popis koji će uslijediti u oktobru mjesecu, da ne zaboravimo da smo mi bošnjaci, da je naš jezik bosanski i da je naša vjera islam“, kazala je Elvira Đekić, predsjednica odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku.

Podsjetimo, izrada ovog priručnika projekat je Centra za unaprijeđenje obrazovanja i odgoja na bosanskom jeziku Isa beg Ishaković koji je podržalo Bošnjačko nacionalno vijeće i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA