14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaNajnovijeStoltenberg se 17. avgusta odvojeno sastaje sa Vučićem i Kurtijem

Stoltenberg se 17. avgusta odvojeno sastaje sa Vučićem i Kurtijem

IzvorBeta

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Kako je danas saopštila pres služba NATO, posle odvojenih razgovora najavljene su konferencije za novinare, u 15.30 Stoltenberga i Vučića a u 17 sati Stoltenberga i Kurtija.

Vučić i Kurti sastaju se sa generalnim sekretarom NATO dan prije nove runde dijaloga Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije (EU) koja je najavljena za 18. avgust.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će sa Stoltenbergom razgovarati 17. avgusta zbog uloge koju NATO i KFOR imaju na Kosovu.

“To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo da sjednemo i o svim problemima na Kosovu, posebno na severu, razgovaramo u Briselu”, rekao je on.

Govoreći o dijalogu sa Kurtijem, dan kasnije, Vučić je rekao da je “po tom pitanju veoma skeptičan da se može doći do rezultata”.

Kurti je danas rekao da “dijalog u Briselu ne treba da bude dijalog radi dijaloga, već dijalog za pravno obavezujući sporazum, za punu normalizaciju uz međusobno priznanje Srbije i Kosova”.

“Ali morate da shvatite da od druge strane zavisi da li će biti dogovora, a što se mene tiče, volja i interes su nesporni i nepokolebljivi”, rekao je Kurti u Prištini posle obilježavanja Dana omladine.

IzvorBeta
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA