16.8 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoUlica Stevana Nemanje u večernjim satima zatvorena za saobraćaj

Ulica Stevana Nemanje u večernjim satima zatvorena za saobraćaj

Deo Ulice Stefana Nemanje, od kružnog toka ispred Gradske uprave do raskrsnice sa Ulicom Stane Bačanin, biće do daljeg zatvoren za saobraćaj uveče od 20 časova do ponoći.

Do promene režima saobraćaja u tom delu glavne ulice u Novom Pazaru došlo je na osnovu Zaključka Gradskog veća, a zbog, kako su nam rekli u lokalnoj samoupravi, velike koncentracije automobila, zagađenja vazduha i stvaranja buke u večernjim satima.

“Vlasnicima vozila koji žive u tom delu ulice i ulicama koje se ukrštaju sa njom biće omogućen nesmetan prolaz”, kratko su nam rekli.

Žitelji okolnih zgrada sa kojima smo pričali pozdravljaju ovu odluku lokalne samouprave uz opasku da bi taj režim saobraćaja trebalo zauvek da ostane na snazi.

“Poslednjih nedelja je bilo nepodnošljivo, nije moglo da se živi od besomučnog ‘turiranja’, sviranja, vožnje u krug i parkiranja na trotoarima. Razumem da ljudi koriste automobil da završe neki posao, ali uveče da ‘prave krugove’ od centra do autobuske, to mi je apsurdno”, priča jedan od stanara zgrade “Sivi dom”.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA