-4.1 C
Novi Pazar
06/02/2023
NaslovnicaPolitikaSandžakЈavni poziv za prijavljivanje kandidata za instruktore

Јavni poziv za prijavljivanje kandidata za instruktore

Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zainteresiranim kandidatima da se u periodu od 24. juna (od 9.00 sati) do 3. jula 2022. (do 20:00 sati) prijave za posao instruktora za potrebe provođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022.

Zainteresirani kandidati se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave na web site-ovima Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Zadaci instruktora

Instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, ovladaju metodologijom Popisa i radom u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, provedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontroliraju rad popisivača koji su im dodijeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rješavanju spornih situacija tokom popisivanja. Jedan instruktor je, u prosjeku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.

Period angažiranja

od 23. avgusta do 31. oktobra 2022. godine

Napomena: za vrijeme obuke kandidata za popisivače, pripreme za rad na terenu i tokom terenske realizacije Popisa, preraspodjela radnog vremena se vrši u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati ​​i rad vikendom.

Opći uvjeti koje kandidat treba ispuniti:

►    državljanstvo Republike Srbije;

►    prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;

►    najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;

►    stečeno najmanje četverogodišnje srednje obrazovanje;

►    da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak.

Posebni uvjeti koje kandidat treba ispuniti:

►    poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata;

►    mogućnost korištenja vlastitog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja.

Sa odabranim kandidatima zaključuje se:

–       Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili

–       Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija).

VAŽNA NAPOMENA: Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak prava radno angažiranog lica do kojeg može doći zbog promjene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr.: obustavljanje isplate porodične penzije, naknade za slučaj nezaposlenosti i sl.).

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA