Kaligrafija važan segment kulturne baštine

Komentari:12

Podijelite:

„Kaligrafija – vještina i umjetnost“ bila je tema radionice koja je održana u Muzeju „Ras“ u Novom Pazaru. Predavači Avdija Salković, Svetlana Čeković i gostujući predavači Emina Ganić i Rešad Prtinac uveli su publiku u pojam kaligrafije. Predavanju su prisustvovali učenici osnovnih i srednjih škola, ali i ljubitelji kaligrafskog pisma.

„Ovaj današnji okrugli sto se bavi temom „Kaligrafija – vještina i umjetnost“ i samim tim, da bismo bolje približili kaligrafiju kao jedan segment kulturne baštine i nematerijalne baštine koji je vrlo važan uopšte bio kroz historiju ali i danas, pozvali smo goste koji su stručni po tom pitanju koji će nam održati iz raznih svojih segmenata predavanja, naravno uz prisustvo djece, učenika, koji će sve to otpratiti“, kazala je Svetlana Čeković.
Dodala je i da će se narednih dana u Muzeju održati radionice gdje će djeca praktično primijeniti ono što su naučili tokom predavanja. Nada se da će radovi biti uspješni i najavila je da će izložbom tih radova „zaokružiti jednu kompletnu cjelinu kada je ovaj projekat u pitanju“.

Pokrovitelj predavanja je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije