Lazović: Tepić je neumesno uporedila sastanak Djilas-Vučić s aplikacijom za frekvenciju

Komentari:12
Foto: Ne davimo Beograd

Podijelite:

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da je neumjesno poređenje apliciranja za frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću Nove S i N1 sa sastankom Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu Marinike Tepić za Nova.rs da je odlazak Đilasa kod Vučića isto što i odlazak predstavnika televizija Nova S i N1 u REM, Lazović je kazao da Tepić vrlo dobro razumije da je konkurs za frekvenciju standardna institucionalna procedura, a da je sastanak iza zatvorenih vrata dvojice pojedinca nešto potpuno drugo.

“Nikako to ne možemo izjednačavati. Svi koalicioni partneri Stranke slobode i pravde: Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Vladeta Janković, kao i kandidat za predsjednika Srbije Zdravko Ponoš su se izjasnili da je taj sastanak štetan i da se desio bez njihovog znanja, pa je stvarno neumjesno da se ovo poredi s televizijama koje rade prema pravilima i kroz institucije”, rekao je Lazović agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, N1 i Nova S ne prave nikakve vaninstitucionalne dogovore s Vučićem iza zatvorenih vrata, kakav je bio sastanak Đilasa i Vučića, već učestvuju na javnom konkursu.

“Ovo je potpuno nepotreban pritisak na nezavisne medije kojem je Tepic doprinijela ovakvim izjavama. N1 i Nova S zaslužuju frekvenciju zbog svog profesionalnog i odgovornog rada”, ocjenio je narodni poslanik.

Lazović je istakao da je sastanak Vučića i Đilasa imao “jako loše” posljedice po pitanju završavanja izbornih radnji i uništio svaku mogućnost da se u Beogradu promjeni vlast.

“Podsjećam da je dogovor svih opozicionih stranaka bio da se podrži opoziciona lista (Ajmo ljudi – Duško Vujošević) koja je bila blizu ulaska u gradski parlament, čime bi se promijenila većina i ugrozila naprednjačka vlast. Odlaskom kod Vučića na svoju ruku, Đilas je prekršio taj dogovor i ostavio opoziciju bez opcija. Ne davimo Beograd smatra da ništa dobro ne može izaći iz dogovora s Vučićem”, zaključio je poslanik Radomir Lazović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije