0.6 C
Novi Pazar
31/01/2023
NaslovnicaNajnovijeLSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pokrene postupke i kazni medije koji promovišu osobe pravosnažno osuđene za ratne zločine.

“REM mora početi da radi svoj posao i mora strogo kazniti ove medije”, navela je u saopštenju funkcionerka LSV Dejana Đurđević.

Ona je dodala da osuđenici za ratne zločine na pojedinim medijima sa nacionalnom pokrivenošću “svakodnevno satima truju građane Srbije svojim idejama koje su u ratovima devedesetih godina i dovele do ratnih zločina”, dok pojedini mediji organizuju i specijalne emisije na kojima osudjene osobe “besramno paradiraju i ponovo ubijaju svoje žrtve”.

“Umesto toga, REM je morao naložiti i tim, ali i svim drugim medijima da barem podsjete javnost Srbije na tridesetu godišnjicu otmice i ubistva 16 građana Sjeverina u opštini Priboj”, ocjenila je Dejana Đurđević.

Ona je podsjetila da su 22. oktobra 1992. kod Sjeverina “oteti” građani Srbije bošnjačke nacionalnosti, koji su potom i ubijeni, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu otkriveni.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA