Od ove godine studije farmacije i na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP)

Komentari:12
FOTO: DUNP

Podijelite:

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, prema raspisanom konkursu, ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa u prvu godinu biće upisano ukupno 1029 studenata, 684 na budžetu i 345 samofinansirajućih. Od ove godine 20 studenata će moći da studiraju i farmaciju.


“Broj budžetskih mjesta, prema kvoti koju je odobrila Vlada Srbije, isti je kao i prošle godine i omogućava da se blizu 70 odsto brucoša školuje o trošku države. U odnosu na raniji period, novina je uvođenje studijskog programa-Farmacija. Riječ je o upravo akreditovanim integrisanim studijama, na koje će u prvoj generaciji moći da se upiše 20 studenata. Pošto je farmacija novi studijski program, potrebno je reći da će kandidati na prijemnom ispitu polagati test iz hemije”, saopšteno je sa ove visokoškolske ustanove.

Kako je predočeno na Departmanu za pravne nauke ima 80, a na Departmanu za ekonomske nauke, gdje se izučavaju ekonomija i poslovna informatika, biće 110 mjesta.

Na Departman za filozofske nauke (u čijem sastavu su studijski programi: Psihologija i Vaspitač u predškolskim ustanovama) upisat će se 120 studenta, dok će Departman za filološke nauke (Srpska književnost i jezik i Engleski jezik i književnost) imati 100 brucoša.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, koji obuhvata matematiku, hemiju i biologiju, planiran je upis 145 studenata. Na Departmanu za tehničko-tehnološke nauke (i studijskim programima: Računarska tehnika, Arhitektura, Građevinarstvo, Softversko inženjerstvo Agronomija i Prehrambena tehnologija) ima ukupno 284 mjesta.

Departman za biomedicinske nauke, (koji uz studijske programe: Rehabilitacija i Sport i fizičko vaspitanje uključuje i Farmaciju), imat će na osnovnim akademskih i integrisanim studijama ukupno 125 novih studenata. U okviru tog departmana je i studijski program osnovnih strukovnih studija pod nazivom Zdravstvena njega, gdje je planiran upis 65 studenata.

“Školarina na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ostaje ista kao i prethodnih godina i za pravne, ekonomske, filološke, filozofske i matematičke nauke iznosi 50.000 dinara, a za tehničko-tehnološke i biomedicinske 60.000 dinara i može se platiti u više rata.
Školarina za studije farmacije iznosi 110. 000 dinara”, navodi se u saopštenju i dodaje da je upisnim kalendarom predviđeno da prijavljivanje za upis bude od 21. do 23. juna, a prijemni ispiti će se održati 30. juna i 1. jula.

Tagovi: DUNP Farmacija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije