-10.2 C
Novi Pazar
09/02/2023
NaslovnicaPolitikaŠeholi: Srbi, ne verujte ni rečju srpskim zvaničnicima, Vučićeva priča o „Oluji“...

Šeholi: Srbi, ne verujte ni rečju srpskim zvaničnicima, Vučićeva priča o „Oluji“ je gluma

–Odluka Vlade Republike Kosova o reciprocitetu je trebala mnogo ranije da se desi. Naime, premijer Kurti je tu odluku najavio čak u predizbornoj kampaniji februara prošle godine. Sa stanovništva Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa tu odluku ocenjujemo legalnom i zakonitom. S druge strane sinoćno obraćanje predsednika Srbije novinarima je jedna u nizu Vučićeve „glume“ kojom pokušava da prvo uvede strah kod Srba na Kosovu da bi nakon nedelju dana tobože on „spasio“ situaciju inače bi bilo svasta, ocenjuje Fatmir Šeholi, direktor Insituta za afirmaciju međuetničkih odnosa.

Šeholi kaže da „u ime Instituta koji vodim pozivam sve Srbe na Kosovu da ne veruju nijednom rečju, ni slovom u ono što su ovih dana rekli srpski zvaničnici iz Srbije, jer neće biti nikakve „Oluje“ niti bilo šta što može ugroziti Srbe na Kosovu„.

Srpske predstavnike na Kosovu poziva da rade u interesu svog naroda i da ne daju zapaljive izjave.

–Pozivam srpske predstavnike na Kosovu da rade za interes svog naroda na Kosovu i da se manu bilo kakve podrške zapaljivih izjava srpskih funkcionera u Srbiji jer to nije u interesu mira, stabilnosti i nastavka dijaloga, kaže Šeholi.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA