-10.2 C
Novi Pazar
09/02/2023
NaslovnicaDruštvoU saopštenju MUSIAD-a navodi se da će na MUSIAD EXPO-u, najsveobuhvatnijem trgovinskom...

U saopštenju MUSIAD-a navodi se da će na MUSIAD EXPO-u, najsveobuhvatnijem trgovinskom sajmu u Turskoj i regionu, biti održani brojni događaji i aktivnosti

U organizaciji Udruženja nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD) svake dvije godine održava se MUSIAD EXPO koji će ove godine trajati od 2. do 5. novembra u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovogodišnji MUSIAD EXPO će biti 19. po redu, a održat će se u Istanbulskom sajamskom i kongresnom centru TUYAP.

U saopštenju MUSIAD-a navodi se da će na MUSIAD EXPO-u, najsveobuhvatnijem trgovinskom sajmu u Turskoj i regionu, biti održani brojni događaji i aktivnosti.

U okviru sajma održat će se i Međunarodni poslovni forum (IBF) pod nazivom “Prehrambena sigurnost i očuvanje generacija“.

Kako se navodi, u okviru IBF-a govorit će se o “elementima koji ugrožavaju prehrambenu sigurnost te o uticaju nutrijenata na ljude“.

Također su planirane i panel diskusije na kojima će se razgovarati o važnosti halal i zdrave hrane.

Predsjednik IBF-a Erol Yarar istakao je u saopštenju da globalna kriza dovodi u opasnost prehrambenu sigurnost.

Upozorio je na globalne poremećaje u opskrbi i logistici do kojih je došlo tokom pandemije koronavirusa.

“Globalni politički događaji, ekonomske nestabilnosti, oružani sukobi i klimatski problemi doveli su prehrambenu sigurnost u opasnost više nego ikada prije u historiji”, kazao je Yarar te dodao:

“Štete nastale zbog prekida lanaca snabdijevanja i logistike tokom perioda pandemije još nisu nadoknađene, a regionalni sukobi su doveli do globalne nestašice hrane i poremećaja u lancima snabdijevanja. Stoga su sve države bile prinuđene da promijene strategije kako bi održale prehrambenu sigurnost”, rekao je Yarar.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA