-5.8 C
Novi Pazar
05/02/2023
NaslovnicaPolitikaVučić predložio Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije

Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije

IzvorBETA

Predsjednik Aleksandar Vučić predložio je danas dosadašnju premijerku Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

“Ana neće biti četiri godine predsjednik Vlade. Njen mandat će trajati kraće i doći će do promena u Vladi 2024. godine”, naveo je Vučić u obraćanju iz predsjedništva.

Vučić je rekao da je Brnabić predložio nakon što je saslušao mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.

“Odluka je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji. Kad je došlo do izbora izmedju Ane Brnabić i Miloša Vučevića ni najveća politička stranka u zemlji nije željela da se izjašnjava jer oboje imaju njihovu političku podršku”, kazao je Vučić.

On je dodao da je odluka o izboru Ane Brnabić za mandatara posljedica dogovora unutar Srpske napredne stranke (SNS), ali i razgovora sa koalicionim partnerima.

“Kod nas nema nikakvih trzavica, svađa, problema. U Anu Brnabić imam bezgranično povjerenje jer je pokazala izuzetnu marljivost”, rekao je predsednik Srbije i lider SNS.

Najavio je da će dosadašnji gradonačelnik Novog Sada i kandidat za mandatara Miloš Vučević biti potpredsjednik Vlade Srbije.

“Miloš Vučević će biti veoma značajan činilac nove Vlade, mislim da će uneti dodatnu ozbiljnost i odgovornost”, rekao je Vučić.

Dodao je da će lider SPS i predsjednik Skupštine Srbije u prethodnom mandatu Ivica Dačić “pored važnog ministarskog mesta” obavljati i funkciju koordinatora službi bezbjednosti.

“Ivica Dačić će imati još značajniju funkciju u državnom aparatu. Siniša Mali, u kog imam ogromno povjerene, biće jedan od potpredsjednika Vlade”, rekao je Vučić.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA