BASF otvorio prijave za finansiranje startap firmi i inovatora u 11 zemalja Evrope 

FOTO: Mecalux

Podijelite:

Najveća svetska kompanija u hemijskoj industriji BASF saopštila je da je danas otvorila prijave za takmičenje koje ima cilj predstavljanje ideja iz oblasti obnovljivih izvora energije u 11 zemalja centralne i jugoistočne Evrope, medju kojima je i Srbija.

“Obnovljivi izvori energije imaju ključnu ulogu u energetskoj tranziciji, jer su napravljeni od resursa kao što su vetar, voda i sunce. Evropska komisija je usvojila Zeleni plan kao skup mera za postizanje održive ekonomije, a naša je dužnost da podržimo rešenja koja će to omogućiti”, rekao je direktor kompanije BASF za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju Simon Franko.

Prijave za BASF Innovation Hub traju do 16. septembra, a pobednička ideja će biti predstavljena u novembru zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih zemalja u finalu BASF Innovation Huba.

Pobednik lokalnog dogadjaja dobija 2.500 evra, a najbolja ideja regionalnog dogadjaja biće nagradjena sa 5.000 evra.

Mogućnost dobijanja finansijske podrške imaju samostalni inovatori i startap timovi do pet članova. Osnovni uslov za učešće je da ideja direktno ili indirektno doprinosi kreiranju rešenja za ključne ekološke izazove današnjice, od kojih su najvažnije teme čista energija, pametni transport i strategija održive poljoprivrede.

Tagovi: BASF Prijava

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije