O nama

Behar TV – internet mediji koji proizvodi tv sadržaj sa sjedištem u Novom Pazaru kao sandžačka informativna mreža, donosi regionalne i globalne vijesti, a izvještava gledaoce putem portala behar.tv

Behar TV se emituje na bosanskom jeziku i uspostavlja se za medijsko područje historijske regije Sandžak.

Osnovni cilj jeste da budemo internet mediji koji će nuditi građanima Sandžaka profesionalno i nepristrasno, činjenice i istinu, bez senzacionalizama, etiketiranja, uvreda i govora mržnje. Naš je ideal da damo svoj doprinos afirmaciji i promociji ideja i aktivnosti u koje imaju za cilju brži socio-ekonomski i privredni razvoj ove zapostavljene, siromašne i nerazvijene regije.

Posebno ćemo voditi računa o očuvanju i unapređenju bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrijednosti u porodičnom i javnom životu te zaštiti javnog morala.

Naše odnose ćemo zasnivati na uzajamnom poštovanju i čuvanju dostojanstva ličnosti.

Izvještavajući o društvenim, političkim, kulturnim, ekonomskim i drugim temama od značaja za Sandžak, Behar TV će se voditi principima transparentnosti, kao i objektivnog, pravovremenog i istinitog informisanja.

Behar TV će njegovati toleranciju i harmoniju koja vlada među građanima Sandžaka, kao i očuvanje koncepta multinacionalnog, multikulturnog i multikonfesionalnog identiteta Sandžaka.

Primjedbe na naše sadržaje ili izvještavanje možete poslati na: redakcija@behar.tv