-2.9 C
Novi Pazar
29/01/2023
NaslovnicaNajnovijeKonačna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku

Konačna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je Konačnu listu kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku. Konačnu listu možete pogledati – ovde.

Izabrani kandidati dužni su da prisustvuju cjelokupnoj obuci. Obuka je petodnevna i sprovodi se u periodu od 29. avgusta do 16. septembra, u terminima koje je odredila Popisna komisija.

Sve informacije u vezi sa obukom (termin u kojem kandidat treba da dođe i mjesto/adresa punkta za obuku) kandidati će dobiti od nadležne Popisne komisije putem telefona i/ili imejla.

Štampani materijal za obuku (Vodič za popisivače, obrasce i primjere za vježbanje i dr.),  kandidati će dobiti od Popisne komisije na punktu za obuku. Vodič za popisivače u elektronskoj formi dostupan je na linku.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Republici Srbiji, pod sloganom „Učestvuj u popisu – ostavi trag“, počinje 1. i traje do 31. oktobra 2022. Pored domaćinstava i stanova, popisom će biti obuhvaćeni državljani Republike Srbije sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji bez obzira na to gde će biti prisutni tokom sprovođenja popisa, stalno nastanjeni stranci, kao i oni kojima je odobren privremeni boravak ili u trenutku sprovođenja popisa borave u Republici Srbiji.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA