-10.2 C
Novi Pazar
09/02/2023
NaslovnicaPolitikaDačić koordinator službi bezbjednosti – Olenik: Iza nove gvozdene zavjese smo sa...

Dačić koordinator službi bezbjednosti – Olenik: Iza nove gvozdene zavjese smo sa Rusijom i Bjelorusijom

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić imenovao je Ivicu Dačića za koordinatora službi bezbednosti.

„Što se tiče Ivice Dačića, moram da kažem da će on imati značajnu ulogu i funkciju u državnom aparatu. I to ukazuje povjerenje koje imam u njih troje. Dačić, pored važnog ministarskog mjesta, mjesta potpredsjednika Vlade Srbije imaće i funkciju koordinatora službi bezbjednosti. To je ono što već sad mogu da vam otkrijem. I naravno, Siniša Mali, biće potpredsjednik Vlade Srbije“, naglasio je Vučić.

Na ovo je reagovao i Aleksandar Olenik, šef poslaničke grupe „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina“ na svome tviter nalogu, napisavši: „Iza nove gvozdene zavjese smo sa Rusijom i Bjelorusijom. Sami sebe smo izopštili iz Evrope i prekinuli put ka EU. Sami sebi uvodimo sankcije. Pre nego ponovo krenemo ka EU moraćemo prvo da propadnemo i istrulimo do kraja. Pa ako opstanemo“, zaključio je Olenik.

Olenik na svom nalogu navodi da su Vučić i Dačić, poslušnici i pijuni ratnih zločinaca Šešelja i Miloševića i da nastavljaju da vladaju našim životima.

„Kako su Šešelj i Milošević uništili zemlju ekonomski, politički i moralno, njihovi medijski uljepšani satrapi će biti još pogubniji“, upozorio je Olenik.

Podsetimo, Vučić je prethodno saopštio da Ana Brnabić ostaje premijerka Srbije.

„Ana neće biti četiri godine predsjednik vlade, taj mandat će trajati kraće. Doći će do promjena u Vladi u 2024. godini, ali je veoma važno da ona ostane predsjednik Vlade da bismo mogli da nastavimo da radimo na rješavanju problema za jesen i zimu ove godine. Veoma je važno da to radi neko ko je iskusan i koga imam veliko povjerenje.”, rekao je danas Vučić.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA