-4.1 C
Novi Pazar
06/02/2023
NaslovnicaPolitikaErdoğan pozvao Bošnjake na jedinstvo

Erdoğan pozvao Bošnjake na jedinstvo

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajjip Erdoğan organizovao je sastanak sa političkim predstavnicima Sandžaka. Ovim sastankom ukazana je čast i cijelom sandžačkom narodu, saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Kako se navodi predsjednik Erdoğan je na tom susretu upoznao sagovornike sa velikim infrastrukturnim i obrazovnim projektima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, te pozvao Bošnjake na jedinstvo i međusobnu saradnju, kao i aktivno učešće u svim projektima od značaja za razvoj države.

“Ova posjeta i najavljeni projekti su potvrda da je Republika Turska i predsjednik Erdoğan lično stabilizirajući faktor na Zapadnom Balkanu. Sulejman Ugljanin se na sastanku zahvalio predsjedniku Erdoğanu na otvaranju Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, završetku puta Novi Pazar – Tutin i najavljenim projektima od kojih će zajedno sa svim stanovnicima Balkana, koristi imati i Bošnjaci.”, navedeno je iz SDA Sandžaka.

Turski predsjednik je drugog dana zvanične posjete Srbiji u beogradskom hotelu u kom je odsjeo primio i političke predstavnike Bošnjaka iz Sandžaka među kojima su bili predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), Jasmina Curić, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić,, predsjednik opštine Tutin Salih Hot i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) su imali i odvojen susret sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Soyluom, ali i sa ostalim visokim zvaničnicima te zemlje, kao i sa predstavnicima udruženja bošnjačkih iseljenika koji su bili u turskoj delegaciji.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA