Haradinaj ponovo izabran za predsednika AAK

Komentari:12

Podijelite:

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš (Ramush) Haradinaj, ponovo je izabran na još jedan četvorogodišnji mandat za lidera stranke.

Ljuljzim Bljaka (Lulëzim Blaka) iz odeljenja za informisanje i odnose sa javnošću AAK-a je za KosovaPress rekao da je glasalo ukupno 528 delegata, od kojih je 518 glasalo za, dva su bila protiv, tri uzdržana i bilo je pet nevažećih glasova.

U međuvremenu, najavljuje se da se nastavlja prebrojavanje glasova za Generalni savet AAK.

Haradinaj je nakon reizbora na Fejsbuku napisao da je zadovoljan duhom jedinstva unutar skupštine AAK, dodajući da su u nedelju donete neke važne odluke „koje će imati izuzetan uticaj na politički život, ne samo Alijansu”.

„Asocijacija opština Alijanse, prodor naše organizacije u svako naselje Kosova i organi stručnjaka u najvažnijim oblastima, najbolji su odgovor Alijanse oportunistima i populistima na političkoj sceni ove zemlje“, napisao je Haradinaj.

On je rekao da će samo njegova stranka „sačuvati Kosovo od populista i oportunista”.

„Kosovu danas nije dobro. Građanin Kosova nije dobro. Kosovo danas vode pohlepni političari u protagonizmu, populizmu i nepoverenju do kraja, u strahu od svega i u paranoji i izolaciji. Kosovo je stidljivo i reaktivno. Zašto? Jer su oni koji treba da promene ovu situaciju oportunisti. Oni žive u mirnim vodama, čak i kada je Kosovo u oluji. Oni koriste slučaj, uživaju privilegije i nažalost ima ih mnogo i na centralnom i na lokalnom nivou“, rekao je Haradinaj tokom govora na izbornoj skupštini stranke.

On je rekao da je upravo njegova stranka „ta koja će spasiti Kosovo od populista i političkih oportunista i da će ga učiniti strateškim, a ne reaktivnim“.

Na poslednjim parlamentarnim izborima AAK je dobila 7 odsto glasova.

Tagovi: AAK Haradinaj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije