Ponoš: Pokret koji osnivam biće okrenut pristupanju EU

Komentari:12

Podijelite:

Predsjednički kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” na poslednjim izborima, Zdravko Ponoš izjavio je da će politička organizacija koju osniva za početak biti pokret koji će se zalagati za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Objasnio je da osniva pokret, a ne stranku zato što je to proceduralno jednostavnije i jeftinije, ali i zato što je ljudima lakše da se odluče da prostupe pokretu.

“Imam utisak da je ova vlast dosta ocrnila tu vrstu organizovanja kao što je politička stranka a oni sebe ne predstavljaju kao stranku, oni su više kao nekadašnji socijalistički savez radnog naroda”, rekao je Ponoš na televiziji Nova S.

On je demantovao da je Savo Manojlović iz “Kreni promeni” deo pokreta, ali je rekao da se redovno savetuje sa vladikom Grigorijem i košarkašem Dejanom Bodirogom.

“Oni nisu članovi naravno, ali su ljudi sa kojima rado razgovaram o tome kud bi Srbija trebalo da ide i gde treba da se nadje za 20 godina”, rekao je Ponoš i dodao da ne želi da vodi politiku koja gleda gde vidi svoju stranku za tri meseca.

Istakao je da ne želi da komentariše dešavanja na opozicionoj sceni, da ne želi da učestvuje “u valjanju u blatu” i da to “može da prodje i bez njega”, jer se više ne govori o tome kako da se smeni ova vlast, već se “sve pretvorilo u rijaliti”.

Ponoš je dodao da se na sledećim izborima opet mora saradjivati, makar oko kontrole izbora, tako da o tome treba razmišljati.

Tagovi: EU Ponoš

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije