-10.2 C
Novi Pazar
09/02/2023
NaslovnicaPolitikaU Velikom Trnovcu najviše glasova osvojila lista „Koalicija Albanaca Doline“

U Velikom Trnovcu najviše glasova osvojila lista „Koalicija Albanaca Doline“

Na osnovu nezvaničnih rezultata sa petih ponovljenih izbora za Skupštinu Srbije, najviše glasova od 705 izašlih birača dobila je Koalicija Albanaca – Ujedinjena Dolina, rekao je za portal Danasa Šaip Kamberi, koji je će biti po treći put narodni poslanik.

Iz ove Koalicije novinaru Danasa je rečeno da je na ponovljenom glasanju od 1.089 birača, glasalo njih 705.

Lista koju predvodi Šaip Kamberi dobila je 698 glasova, SPS 7, Nada 2 i jedan glasački listić je bio nevažeći.

Od večeras teče rok za prigovore i žalbe u proceduri glasanja na biiračkom mestu broj 6 zbog koga kasni i konstituisanje novog sazova Skupštine Srbije.

Na petom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa odnosno 66,6 odsto što je više nego na prethodno održanom glasanju 27. maja kada je glasalo 56,7 odsto birača.

I CRTA navodi da je najviše glasova osvojila lista Koalicija Albanaca Doline – 698 dok je Socijalistička partija Srbije osvojila osam.

Zatim slede liste “Albanska demokratska alternativa” i lista “Miloš Jovanović – Nada za Srbiju” sa po dva osvojena glasa, a lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” osvojila je jedan glas. Preostalih 14 izbornih lista nisu osvojile nijedan glas.

Glasanje je danas proteklo uglavnom u skladu sa procedurama. Tokom dana posmatrači su zabeležili pokušaje pojednih birača da glasaju iako nisu imali ispravna lična dokumenta ili nisu bili upisani u birački spisak ali im birački odbor to nije dozvolio.

Članovi biračkog odbora nisu uneli nikakve primedbe u Zapisnik o radu biračkog odbora.

Da podsetimo, na ovom biračkom mestu glasanje na parlamentarnim izborima se organizovalo pet puta. Zbog zabeleženih nepravilnosti, nadležni organi su četiri puta doneli odluku da se glasanje ponovi.

Izbori su poništavani, po prigovorima Koalicije Albanaca doline i Socijalističke partije Srbije.

Kada je trebalo da se ponovi glasanje po treći put, 23. juna, ono nije ni održano jer biračko mesto nije otvoreno zbog neslaganja članova biračkog odbora, kao i dojave o postavljenoj bombi.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA