Delegacija BNV na velikoj tribini “Značaj popisa za Bošnjake” u Frankfurtu

Komentari:12

Podijelite:

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom Curić, učestvovala je na tribini organizovanoj u Frankfurtu „Značaj popisa stanovništva za sandžačke Bošnjake”.

Veliki broj Bošnjaka u dijaspori interesovalo se za ovu temu, a nakon tribine bilo je i pitanja kako vezanih za popis tako i za stanje Bošnjaka u Sandžaku.

Najznačajnije je da Bošnjaci u dijaspori budu informisani o tome da i oni mogu biti popisani kao i to da obrate pažnju i istaknu da su po nacionalnosti Bošnjaci, da im je jezik bosanski a vjera islam”, istakli su iz delegacije Vijeća.

Pored delegacije Vijeća, na tribini su govorili i narodni poslanici u skupštini Republike Srbije iz reda Bošnjaka, Selma Kučević i Enis Imamović.
Delegacija Vijeća već nekoliko dana boravi u Njemačkoj i do sada su obišli Bošnjake Sandžaka koji su trenutno u Luksemburgu i Frankfurtu a u planu je obilazak Bošnjaka koji su trenutno i u Gracu.

Podsjećamo, popis stanovništva ove godine počinje prvog oktobra i trajaće cijeli mjesec, a Bošnjačko nacionalno vijeće već dva mjeseca radi na kampanji promocije popisa pod nazivom “Bošnjaci, svjedočimo da jesmo”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije