Hrvatska: Krenuo XI. Ultramarton Vukovar – Srebrenica

Komentari:12
Foto: Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

Podijelite:

Ultramaraton se održava od 2012. godine od 6. do 10. jula gdje maratonci u pet etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 km

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) u spomen na žrtve genocida u “UN- ovoj zaštićenoj zoni” Srebrenice, žrtve Vukovara i na sve nevino stradale tijekom rata od 1990. do 1995. godine u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ove godine organizira XI. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).

XI. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica krenuo je jutros iz Memorijalnog centra Ovčara, a dolazak u Potočare ultramaratonaca očekuje se 10. jula, oko 12,45 sati.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice te podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

“Ovaj ultramaraton povezuje dvije rane, Vukovar i Srebrenicu, a povezuje i nekoliko država, s obzirom da smo prethodnih godina imali ultramaratonca iz Slovenije, dok ove godine imamo ultramaratonca iz Beograda, Srbije”, istaknuo je predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić.

Ultramaraton se održava od 2012. godine od 6. do 10. jula, gdje maratonci u pet etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 km.

Ove godine u Ultramaratonu sudjeluju maratonci: Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Duško Štrbac. Pored maratonaca, na pojedinim dionicama Ultramaratona, pridruže se i drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama pa će se na dionici Vukovar – Vinkovci pridružiti brigadir Ivan Galović, Slavko Janjić, Ivan Špoljarić, Angel Milišić Zečević, Domagoj Šeremet, Kristijan Anđelić, Damir Markota, Jasna Pavičić i Katarina Bandalo.

Na posljednjoj etapi, Zvornik – Srebrenica (Potočari), maratoncima će se pridružiti Mirzet Halilović i Rusmin Milavić.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i Grada Sarajeva.

S obzirom da je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u realizaciji projekta sve ove godine imalo podršku od strane Grada Zagreba, organizatori i sudionici Ultramaratona, kao i prethodnih godina, iz Zagreba za Vukovar krenuli su ispred Gradske uprave Grada Zagreba, gdje ih je neposredno prije polaska za Vukovar jučer primio zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije