Kučević: U prijedlogu Budžeta nema Kliničkog centra u Novom Pazaru, investicije u Prijepolju, Priboju, Sjenici i Tutinu će sačekati bolja vremena 

Komentari:12

Podijelite:

Narodna poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević je saopštila da prema novom rebalansu Budžeta nisu predviđena sredstva za izradu projekta Kliničkog centra u Novom Pazaru, izgradnju studentskog doma u Novom Pazaru, kao izgradnju pruge od Raške do Novog Pazara. Također je ukazala da će za investicije, jer nisu uvrštene u rebalans, sačekati bolja vremena opštine Tutin i Sjenica, Prijepolje i Priboj.

Na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini Republike Srbije je istakla da poslanici SDA Sandžaka neće podržati Prijedlog drugog rebalansa Budžeta Republike Srbije za 2022. godinu ukoliko se ne usvoje amandmani koje su poslanici SDA Sandžaka podnijeli na prijedlog rebalansa.

“Mnogo je više pažnje trebalo posvetiti nerazvijenim područjima i opštinama kako bi se kroz afirmativne mjere pokušalo uravnotežiti položaj koji ne odgovara navodnom zalaganju za ravnopravnost i zaštitu interesa svih građana”, rekla je Kučević predočivši da će na konferencijama za medije uboduće govoriti o temama o kojima su onemogućeni da govore na sjednicama parlamenta.

Naglasila je da odgovorni u državi nisu do sada imali sluha za projekte u opštini Tutin iz koje polovina stanovištva danas živi u inostaranstvu ili je na privremenom radu.

“Opština Tutin je kandidovala mnoo značajnih projekata, među kojima je i sportska hala. Opština Tutin nema sportsku niti gradsku halu. Ovaj obekat započet je 2005. godine, prihvaćen je od strane Kancelarije za javna ulaganja, ali usled pandemije sredstav su povučena. Također čekaju projekti sanacija tehničke škole i gimanzije, izgradnje bazena, rekonstrukcije i sanacije doma zdravlja, osnovne škole na Maloj ravni. Zbog čega svi značajni projekti zaobilaze optinu koja jedna od najvećih na teritoriji ove države”, upitala je ona.

Podvukla je da ovom prijedlogu Zakona nisu predviđena sredstva izradu projekta Kliničkog centra u Novom Pazaru.

“Ovaj projekat je veoma značajan i njime licitiraju već godinama unazad mnogi političari u Sandžaku i sada je zgodno vrijeme da konačno kažu zašto ni ove godine nema ovog projekta u budžetu. Veoma značajan projekat jeste i studentski dom u Novom Pazaru. Jedna veoma tužna i i razočaravajuća poruka se šalje da se ni ovim prijedlogom zakona nisu predvidjela sredstva za izgradnju studentskog doma u Novom Pazaru, a kao što svi znate Novi Pazar je grad u kome pretežno gravitiraju mladi ljudi srednjoškolci i studenti”, predočila je narodna poslanica SDA Sandžaka.

Podsjetila je na projekat i najave koje traju duže od sto godina koji se odnosi na izgradnju pruge do Novog Pazara i dodala da investicija neće biti ni za projekte u Sjenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije