Na graničnim prelazima postavljena obavještenja o korišćenju ličnih karata

Komentari:12

Podijelite:

Na svim graničnim i carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su postavljeni “disklejmeri”, odnosno obavještenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Republika Kosovo vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja, objavio je portal Kosovo onlajn.

Navedeno je, na srpskom i engleskom jeziku, “i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova”.

U “disklejmerima” se navodi i da korišćenje ličnih karata koje su izdale institucije Republike Kosovo ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244.

“Disklejmeri” su postavljeni dan uoči početka primjene novog režima i dvojezični su – napisani su na srpskom i engleskom jeziku.

Srpski tekst je na dimenziji 50×70 centimetara, a odmah pored njega je na engleskom istih dimenzija.

U subotu, 27. avgusta Srbija i Kosovo su postigli dogovor o ličnim dokumentima, po kome je Srbija pristala da ukine dokumenta za vlasnike ličnih karata iz Kosova, dok je Kosovo pristalo da ih ne uvodi za vlasnike ličnih karata iz Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije