U centru Novog Pazara crvena tečnost opet obojila rijeku Rašku (VIDEO)

Komentari:12

Podijelite:

Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak na kojem se vidi da se tečnost crvene boje, iz dvije kanalizacione cijevi, ispušta u rijeku Rašku.

Snimak je napravljen jutros oko 10 sati, a prema riječima očevidaca, na ovom mjestu, u blizini zgrade gradske uprave, izlijevanje nečistih materija u Rašku može se primjetiti u jutranjim satima.

Ovo je još jedan, u nizu prethodnih, video sadržaj koji ukazuje da se u Novom Pazaru zagađuju rijeke. Građani pozivaju nadležne da reaguju i osuđuju prljanje životne sredine.
Reagirali su iz građanske grupe “Za zdrav Novi Pazar” i pozvali građane da spriječe ubijanje rijeke.

“Naša rijeka danas izgleda ovako. Dozvoljavamo da pred nama, u današnjem vremenu, rijeka koja je simbol našeg grada umire. Probudimo se i hajde da zajedno želimo zdrav Novi Pazar da bi nam bilo bolje, jer ako danas dozvoljavamo ubijanje rijeke šta sutra možemo očekivati”, poručili su uz objavu snimka na društvenim mrežama.

Za sada nema reakcija iz Gradske uprave Novog Pazara i nadležnih inspekcija o konkretnom slučaju niti se sa sigurnošću može tvrditi izvor novog zagađenja vodotoka rijeke Raške.
Izlivanje nepoznate crne tečnosti desilo na istom mjestu, 14. jula ove godine i također je registrovano video snimcima.

Mjese dana ranije u neposrednoj blizini desilo se izlijevanja mazuta iz gradske toplane u rijeku. Protestujući protiv zagađenja životne sredine građani su na poziv inicijative “Za zdrav Novi Pazar”, nedjelju dana kasnije okupili na tom mjestu pod sloganima „Stop nemaru” i „Hoćemo zdravu životnu sredinu”, nakon čega je preduzeto više građanskih akcija i inicijativa radi podizanja svijesti o važnosti zaštite životne sredine al ii efikasniji rad nadležnih lokalnih i državnih organa.



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije