Udruženje Svetionik pokrenuo akciju“Doniraj kurban“ (VIDEO)

Komentari:12

Podijelite:

Povodom Kurban Bajrama, udruženje Svetionik u okviru akcije „Doniraj kurban“ će i ove godine prvog dana Bajrama muftačnim porodicama podijeliti kurbane u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju. Kako kažu iz ovog udruženja cilj ove akcije je podijeliti što više kurbana na teritoriji Sandžaka.

Ovo udruženje je također pokrenulo akciju i podjelu humanitarnih paketića, također na teritoriji Sandžaka, gdje su do sada obišli preko 200 najugroženijih porodica u Tutinu,Sjenici i Brodarevu, ali im je cilj  kako kažu da do Bajrama obiđu još toliko kako bi porodice koje su materijalno ugrožene imale sredstva za Bajram.

Što se Novog Pazara tiče to nam je lakši dio posla, jer porodice dolaze same da se prijave, gdje kasnije mi odemo i vidimo u kavim uslovima žive, dok u ostalim Sandžačkim opštinama je malo otežano, ali dobro je što baš u tim opštinama imamo članove Svetionika pa nam oni olakšavaju posao, kazao je Demir Rujević iz ovog udruženja.

On je ododao da samo na tertoriji Novog Pazara ima preko 400 prijavljenih korisnika.

Za sve one koji žele da pomognu u ovoj akciji mogu to učiniti preko sajta svetionika ili lično u njihovim prostorijama od 10:00 do 19:00 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije