Aktivisti ne odustaju od zahteva da se kazne batinaši

Komentari:12

Podijelite:

“Najoštrije osuđujemo napade na Brajan i Aidu, koji su deo i podrška našoj borbi za zaštitu životne sredine, ali i za bolje i pravednije društvo”

Ekološki front Novi Sad saopštio je da će se i u budućnosti, kao i do sada, baviti Generalnim urbaniastičkim planom i Šodrošom te zahtevom da se kazne batinaši odgovorni za napad na građane na protestu 21. jula. Podsećaju da je njihovo protivljenje usvajanju Generalnog urbanističkog plana Novi Sad 2030 uzrokovalo protivzakonito batinjanje i linčovanje neistomišljenika od strane vlasti.

– Osuđujemo sve oblike nasilja kojima su izloženi građani ispred Skupštine APV 21. 7. a potom i posle BUNA PROTIV MAFIJE!. Nasilje ima razne oblike, a ovih dana svedočimo medijskom linču Brajana Brkovića i Aide Ćorović.
Najoštrije osuđujemo napade na Brajan i Aidu, koji su deo i podrška našoj borbi za zaštitu životne sredine, ali i za bolje i pravednije društvo – navodi se iz Ekološkog fronta.

Ističe se i da je zastava sve vreme bila na kamionu u kojem je bilo ozvučenje i da nije pocepana. Takođe, ističu da se neće udaljiti od problema da je Milorad Ljeskovac brutalno prebijen, kao i od zahteva da se procedure koje su zajednički započete po tom pitanju izvedu do kraja.

– Privatno obezbeđenje je klečalo na vratu našeg sugrađanina i to ne smemo da zaboravimo, kao i na Generalni urbanistički plan koji još uvek nije izašao u Službenom listu 10 dana po usvajanju. Inspekcija nije izašla po našoj prijavi za nezakonitu seču na Šodrošu 47 dana! – podseća Ekološki front i ističe da aktivisti stoje rame uz rame „za sve naše saborce i saborkinje, kako u dobru, tako i u zlu!“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije