AMSS: Magla tokom jutra i večeri, bolja prohodnost puteva na zapadu i jugozapadu Srbije

Podijelite:

Vozačima u Srbiji će tokom jutra i večeri vožnju otežavati magla zbog koje na dionicama pored rijeka i u kotlinama vidljivost može biti manja od stotinak metara, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Porast dnevnih temperatura, kiša i otapanje snijega u višim predjelima donosi bolju prohodnost puteva u zapadnim i jugozapadnim krajevima gde je i bilo najviše snježnih padavine ali su nagle promjene vremena u ovakvim uslovima uvjek opasne zbog čestih odrona, nanosa zemlje i vode na kolovoz, kao i oštećenja na putu koja se teže primjećuju.

Kolovozi su vlažni u nižim predjelima a ima raskvašenog snijega do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Kolubare, Kruševca, Mačve, Užica, Ivanjice.

Zbog snijega uvedene su i zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na pojedinim putevima na teritoriji Šapca, Divčibara, Valjeva, Debeog Brda, Krupnja, Loznice, na putu Brzeće- Kopaonik.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu iz zemlje na prelazima Horgoš, Batrovci i Šid čekaju dva sata, a sat na prelazu Gradina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije