AMSS upozorava vozače na mokre kolovoze i raskvašen sneg

Podijelite:

Vozači u Srbiji se upozoravaju na promjenu vremena koja donosi zimske uslove vožnje u kojima će zbog kiše, a povremeno i snježnih padavina kolovozi u nižim predjelima biti mokri, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

U kasnijim popodnevnim i večernjim satima kada se temperature budu spustile oko nule i kiša pređe u snježne padavine i na putevima u nižim predjelima može biti raskvašenog snijega.

U planinskim predjelima i ka zimskim centrima vožnja će biti po ugaženim snijegom do pet centimetara zbog čega će na ovim putevima pored dobrih zimskih guma biti potrebna i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavnja točkova.

Snijega ima mjestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice te se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog velikog odrona na dionici Novi Pazar- Ribariće put je u prekidu kod mesta Кominje. Alternativni putni pravac je Novi Pazar – Tutin.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca uključujući Petrovaradin – Irig – Raskrsnica za Vrdnik,druga traka na Fruškoj Gori (silazna traka), Šabac – Кoceljeva – Valjevo – Podbukovi, preko Podbukova, Mionica – Brežđe – Divčibare – Кaona, preko Divčibara,Pričević – Pecka, preko Ive.

Zabrane za šlepere i kamione su i na dionicama Valjevo – Poćuta – Debelo brdo, preko Debelog brda, Valjevo – Lelić – Mravinjci, preko Mravinjaca, Mravinjci – Povlenska Кosa, preko Mravinjaca, Vrnjci – Stanišinci,Brzeće – Кopaonik (Jaram), Кumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, Odvraćenica – Preko Brdo, Početak dionice (granica sa PZP Novi Pazar) – Goč – Stanišinci.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni se na izlazu na prelazu Batrovci zadržavaju oko sat vremana a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije