17.3 C
Novi Pazar
20/03/2023
NaslovnicaNajnovijeAna Oreg (PSG): SVM ukinuo demokratiju u mađarskoj nacionalnoj zajednici u Vojvodini

Ana Oreg (PSG): SVM ukinuo demokratiju u mađarskoj nacionalnoj zajednici u Vojvodini

Predsjednica vojvođanskog odbora i republička poslanica Pokreta slobodnih Građana (PSG) Ana Oreg optužila je danas Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da je “ukinuo demokratiju” u vojvođanskoj mađarskoj nacionalnoj zajednici.

Ana Oreg je u saopštenju za javnost navela da je na proteklim izborima za Nacionalni savjet Mađara bila kandidovana samo jedna lista, koju je podržao SVM, i ironično čestitala SVM-u na pobjedi.

“Na vest da je lista ‘Mađarska sloga’, odnosno SVM;, osvojila svih 35 mandata na nedavno održanim izborima za članove Nacionalnog savjeta mađarske nacionalne manjine i da je (lider SVM-a) Ištvan Pastor proglasio istorijsku pobjedu, ne ostaje mi ništa drugo nego da uputim čestitke našim političkim protivnicima, na toj istorijskoj pobjedi nad demokratijom”, poručila je ona.

Dodala je da je SVM uspeo da “ukloni svu moguću konkurenciju i svaku prepreku na uspostavljanju vladavine jednog čoveka i njegovih satelita na svim nivoima vladavine”.

“Pravi izraz onoga što biračko tijelo zaista misli o ovim ne-izborima, vidi se pre svega u broju onih koji nisu izašli, a on je preko 60 odsto. Budimo iskreni, ovo nije sportski, nije ni ljudski, nije pošteno prema građanima, a nema ni smisla”, ocjenila je Ana Oreg.

Optužila je Pastora da ima podršku “dvojice autokrata”, mađarskog premijera Viktora Orbana i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA