14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoBajkovit vodopad u Turčinima iznad Starog Bara

Bajkovit vodopad u Turčinima iznad Starog Bara

Jedno od mjesta koje turisti u Baru nikako neće izostaviti da obiđu svakako je Stari grad Bar. Istina, mnogo je lijepih kadrova koje zidine Starog Bara pružaju. Ipak, mnogi ne znaju da ih pravi raj čeka tek ako nastave pješačiti kroz šumu još nekih pola sata.

Vodopad u Turčinima (foto: Anđela Krgović)

Turčini, selo smješteno u zaleđu Bara, svojom prirodnom ljepotom i atraktivnošću posljednjih godina privlači sve veću pažnju turista, ali i mještana. Onima koji su spremni pješačiti uz planinu određeni dio puta, trud se svakako isplati.

U Turčinima vas čekaju kadrovi kao iz bajke. Ovo je mjesto koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zelenilo i hlad koji ono pravi svakako su skrovište od toplih ljetnjih dana, kada je mnogima umjesto plaže i mora, izbor kupanje u ledenoj vodi kod vodopada. Za krošnju velikog stabla iznad njega zakačena je ljuljaška koja „let iznad vodopada“ čini nestvarnim.

Put ka selu Turčini (foto: Anđela Krgović)

Na imanju iznad vodopada nalazi se kafić u hladu krošnji dugogodišnjih stabala. Turisti ovdje imaju priliku da uživaju u čistom, planinskom vazduhu i autentičnosti ovog ambijenta. Nešto niže od vodopada nalazi se kuća stara oko 200 godina koja je renovirana i osposobljena za življenje, pa tako predstavlja hotel za sve one koji uživanje u Turčinima žele da produže i na sjutrašnji dan.

Pogled koji čeka sve one koji se upuste u pustolovinu pješačenja uz brdo po vrelom barskom suncu očarava i daje ovom mjestu posebnu draž.

Pogled ka Starom Baru (foto: Anđela Krgović)

Postoji nekoliko vidikovaca na brdu koji daju pogled na barsku luku, veliki dio mora i grad. Selo Turčini- hedonistima raj za oči i dušu tek će dobiti značaj koji zaslužuje, iako Barani napreduju u promovisanju jednog ovakvog „tajnog“ i skrivenog mjesta. Ovakva priroda zaista zaslužuje da se vidi i osjeti… Ili ljudi trebaju da zasluže sve ono što im ona pruža?

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA