BIHAMK: Na graničnim prelazima duga zadržavanja na izlazu iz BiH

Podijelite:

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima u Velikoj Kladuši, Bosanskoj Dubici, Gradini, Bosanskoj Gradišci, Bosanskom Brodu i Orašju duga su zadržavanja, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

U centralnim i sjevernim krajevima BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša, a vozače iz BIHAMK-a upozoravaju i na mjestimično jake udare vjetra.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac – Olovo (dionici Čevljanovići – Nišići u dužini od 300 metara) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice – Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije