BNV: PUNA PODRŠKA EVROPSKIM INTEGRACIJAMA

Komentari:12

Podijelite:

Zamjenici ambasadora 16 zemalja Evropske unije u Republici Srbiji predvođeni zamjenicom šefa Delegacije EU Matejom Norčić Štamcar posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i sastali se sa rukovodstvom Vijeća.

Predsjednica Vijeća, dr. Jasmina Curić upoznala je delegaciju EU sa aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, kao i sa izazovima sa kojima se susreću Bošnjaci u Srbiji.

Predsjednica Vijeća se u ime svih građana Sandžaka zahvalila se predstavnicima zemalja Evropske unije na podršci koju pružaju sandžačkim opštinama u procesu pristupavanja Srbije EU i iskazala spremnost Bošnjačkog nacionalnog vijeća da bude partner na projektima razvoja ove u Srbiji po svim parametrima nerazvijene regije.

Zamjenica šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji Štamcar i 16 zamjenika ambasadora evropskih zemalja članica EU prethodnih dana posjetili su Užice, Sjenicu, a danas borave u Novom Pazaru u kojem su, pored Vijeća, obišli i gradsku upravu, a planiraju posjetiti i neke od uspješnih preduzetnika iz ovog grada koje je EU podržala u okviru aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenju malih biznisa u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije