Bošnjačka stranka podržala Đukanovića

Podijelite:

Predsjedništvo Bošnjačke stranke, na osnovu ovlašćenja Glavnog odbora, donijelo je odluku da na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore podrži Mila Đukanovića.

Kako su kazali, takva odluka donijeta je na osnovu razgovora sa kandidatima koji su iskazali interesovanje za podršku na izborima, kao i nakon unutarstranačkih konsultacija na nivou opštinskih odbora.

“U vremenu unutrašnjih, ali i regionalnih izazova, Crna Gora mora ostati čvrsto na evropskom i euroatlantskom kursu, težeći punopravnom članstvu u EU. Smatramo da će Milo Đukanović, sa mjesta predsjednika države, doprinijeti tom cilju”, poručili su iz Bošnjačke stranke.

Pozvali su glasače i simpatizere Bošnjačke stranke da na predstojećim izborima glasaju za Mila Đukanovića.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, četvrti od obnove nezavisnosti i sedmi od uvođenja višepartijskog sistema, održaće se 19. marta ove godine, a u trci za predsjednika Crne Gore je sedam kandidata. Na izborima će učestvovati aktuelni predsjednik države i lider Demokratske partija socijalista (DPS) Milo Đukanović, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demorkata Aleksa Bečić. Kandidati su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influenser Jovan Radulović.

Pravo glasa na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani 19. marta, ima 542.154 birača, saopštila je Državna izborna komisija (DIK).

Mandat predsjednika Crne Gore traje pet godina. Da bi kandidat pobijedio u prvom krugu potrebno je da osvoji više od 50 posto glasova izašlih birača. Ukoliko se to ne desi, u drugom krugu nadmeću se dva kandidata sa najvećim brojem osvojenih glasova. Drugi krug se održava dvije nedjelje kasnije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije