Četvrti put – ništa: Nema glasanja u Velikom Trnovcu danas

Komentari:12
FOTO: N1

Podijelite:

U Velikom Trnovcu, na glasačkom mestu broj 6, gde je trebalo da budu ponovljeni izbori za narodne poslanike, glasanja danas nema jer u biračkom odboru nisu uspeli da se dogovore oko toga ko će da brine o biračkom spisku. Kako javlja reporterka N1, predsednik glasačkog odbora odneo je glasačke listiće u opštinu.

CRTA navodi da će o novom glasanju da odlučuje RIK.

Kako je objašnjeno za N1, jedan razlog je dojava bombe, a drugi je… „Pošto je u pitanju multietnička sredina, trebalo bi da postoje dva člana – jedan srpske, jedan albanske nacionalnosti. Kolege s druge strane nisu se složile na uvidu u birački spisak da imamo jedno lice srpske, jedno albanske nacionalnosti, već su zahtevale da budu dva lica albanske nacionalnosti i mi to nismo mogli da dozvolimo i to je razlog zašto nije ni otvoreno biračko mesto“, navodi predsednik biračkog odbora Dejan Milenković za N1.

On kaže da je zato odlučeno da džak s listićima odnesu u opštinu.

Ragmi Mustafa, član opštinske izborne komisije, kaže za N1 da je ovo sve neprimereno. “Mi smo tražili da se ispoštuje priručnik i da ceo proces ide kako treba, a imali smo čak i pretnje od nekih komisionara i ne znam koji su, koji dolaze, da izblokiraju da imamo slobodno izražavanje kroz glasanje”, rekao je.

Dodaje da ne razume zašto predsednik biračkog odbora nema poverenja u njega da čuva birački spisak.

“Kako je moguće da u biračkom odboru bude njih 30 koji dolaze iz Beograda, Kraljeva, sa Kosova, a nemaju poverenja u ljude koji žive ovde, koji hoće da imaju svog predstavnika i da kroz svog predstavnika iznesu svoje pravo. Nije do toga, oni hoće da nameću ono što je van priručnika i zakona, žele da ponize Albance u Trnovcu”, kaže Mustafa,

Navodi da sumnjaju da je izborna komisija postavljena na taj način “kako bi sabotirali izbore u Velikom Trnovcu”. “Ja mislim da oni hoće da nam otmu našeg predstavnika u skupštini”, rekao Mustafa.

Podsetimo, nešto ranije stigla je na to biračko mesto i telefonska dojavi o bombi.

FOTO: N1

Međutim, kako je pisao portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahteva direktora škole.

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović koji je razgovarao s članovima biračkog odbora. Sastanak je bio zatvoren za javnost.

Glasanje u Velikom Trnovcu uopšte nije ni počelo, jer članovi biračkog odbora iz albanske koalciije nisu dozvoljavali predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska, prenele su Bujanovačke.

Izvor: N1

“Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvoljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo”, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Menković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije