14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaFIlmDanskoj filmskoj zvijezdi Madsu Mikkelsenu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Danskoj filmskoj zvijezdi Madsu Mikkelsenu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Mikkelsen je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), kojem, zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, nije mogao prisustvovati

Danskom glumcu Madsu Mikkelsenu uručeno je priznanje Počasno Srce Sarajeva u sklopu 28. Sarajevo Film Festivala (SFF), javlja Anadolu Agency (AA).

U Ljetnom kinu Coca-Cola u toku je projekcija filma “Lov” Thomasa Vintenberga, u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu, a prije projekcije mu je uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Mikkelsen je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), kojem, zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, nije mogao prisustvovati.

Počasno Srce Sarajeva uručeno mu je za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Prije dodjele nagrade prošetao je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta. Brojni fanovi stigli su ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kako bi vidjeli i fotografisali slavnog glumca.

Mads Mikkelsen, rođen je 1965. godine u Danskoj, gdje je stekao obrazovanje u Školi dramskog teatra u Aarhusu. Glumac porijeklom iz Kopenhagena, svoju profesionalnu karijeru je započeo kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na pozorišnim, televizijskim i filmskim projektima, da bi konačno postao najveća muška zvijezda u Danskoj i Skandinaviji.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA