Delegacija BNV u posjeti Bošnjacima Sandžaka koji su u dijaspori

Komentari:12

Podijelite:

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom Curić nalaze se trenutno u posjeti Bošnjacima u dijaspori.

Tema posjete je “Značaj popisa stanovništva za sandžačke Bošnjake”, a delegacija Vijeća će se ovih dana intezivno družiti sa Bošnjacima Sandžaka u dijaspori i obrazložiti vrijednosti popisa.

“Najznačajnije je da Bošnjaci u dijaspori budu informisani o tome da i oni mogu biti popisani kao i to da obrate pažnju i istaknu da su po nacionalnosti Bošnjaci, da im je jezik bosanski a vjera islam”, istakli su iz delegacije Vijeća.

Na skupovima ovih dana u Luksemburgu, Frankfurtu i Gracu obratit će se predsjednica Vijeća dr. Jasmina Curić, potpredsjednik dr. Fuad Baćićanin, sekretar Mirza Hajdinović i vijećnici Salih Hot i Minela Kalender. Posebni gosti na tribini u Frankfurtu biće narodni poslanici i predstavnici Bošnjaka Sandžaka u parlamentu Republike Srbije Selma Kučević i Enis Imamović.

Organizatori događaja su upravo Bošnjaci porijeklom iz Sandžaka koji su trenutno u dijaspori i ostavili su otvoren poziv za sve zainteresovane.

Podsjećamo, popis stanovništva ove godine počinje prvog oktobra i trajaće cijeli mjesec, a Bošnjačko nacionalno vijeće već dvaa mjeseca radi na kampanji promocije popisa pod nazivom “Bošnjaci, svjedočimo da jesmo”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije