Dodijeljene Emi nagrade: Najbolja dramska serija “Nasljednici”

Podijelite:

HBO seriji “Nasljednici” pripala je Emi nagrada za najbolju dramsku seriju, dok je za najbolju mini seriju proglašena “Bijeli lotos”, a za najbolju humorističku “Ted Lasso”.

U konkurenciji za najbolju dramu našle su se, pored ostalih, serije “Igra lignji”, “Better Call Saul”, “Euforija”.

Serija “Ted Lasso” je drugu godinu zaredom osvojila najbolju komediju, a njene glavne zvijezde Džejson Sudeikis i Bret Goldštajn su po drugi put proglašeni za najboljeg glumca u komediji i za najboljeg sporednog glumca.

Južnokorejski glumac Li Jung-jae novo je lice na listi nagrada, koji je dobio Emi za najboljeg glumca u drami za ulogu u seriji “Igra lignji”.

A Hvang Dong-hjuk, koji je producirao, napisao i režirao globalnu senzaciju o preživljavanju The Squid Games, osvojio je Emi za najboljeg reditelja dramske serije.

Nagrada za najbolju glumicu u komediji dodijeljena je Džin Smart za ulogu u seriji “Komičari”, a Zendaja je proglašena za najbolju glumicu u drami za ulogu u seriji Euforija.

Glumica Šeril Li Ralf (65) osvojila je prvu Emi nagradu u karijeri za najbolju sporednu glumicu u seriji ,,Abbott Elementary” i time postala druga Afro-Amerikanka sa Emijem u ruci u ovoj kategoriji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije