Drugi kup u tradicionalnom streličarstvu: “Strijela mira Sandžak kupa”

Komentari:12

Podijelite:

Drugi kup u tradicionalnom streličarstvu pod nazivom “Strijela mira Sandžak kupa” biće održan u subotu, 17. septembra na Rekreacionom centru u Novom Pazaru, najavili su organizatori ovog takmičenja.

Svečano otvaranje zakazano je za 10.00 sati, na veštačkoj travi na Rekreacionom centru u Novom Pazaru, nakon čega će uslijediti takmičarski dio kupa na kojem je pored ekipa iz sandžačkih gradova i Beograda najavljeno učešće streličara iz Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Formiranjem Udruženja streličara Sandžaka 2018. godine u Novom Pazaru i Srbiji formalno je oživjelo streličarstvo, nakon posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Novom Pazaru i BNV-u.

Foto: Medin Halilović

Drugu po redu manifestaciju organizuje Ustanova ” Sandžačke igre” i Regionalna turistička organizacija Sandžaka (RTOS) uz podršku Opštine Tutin i Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), kao i uz saradnju s Gradom Novim Pazarom.

Direktor Ustanove ” Sandžačke igre”, Raid Mekić je istakao da se održavanjem “Strijela mira Sandžak kupa” baštini i afirmiše ovaj tradicionalni sport i da su poseban doprinos za njegovo održavanje dali BNV i Opština Tutin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije