-4.1 C
Novi Pazar
06/02/2023
NaslovnicaDruštvoMilan Jovanović: Dajte mi jednog kriminalca u Srbiji da nema člansku kartu...

Milan Jovanović: Dajte mi jednog kriminalca u Srbiji da nema člansku kartu SNS

IzvorN1

Novinar Žig infa Milan Jovanović, čija kuća je zapaljena prije četiri godine i od tada traje sudski proces protiv optuženih počinilaca, kaže da je na djelu očigledna opstrukcija, i da bi on bio zadovoljan bilo kojom presudom, “pa neka ih i oslobode, samo nek okončaju taj sudski postupak. Neka kažu ‘članovima SNS je sve dozvoljeno – mogu da pale, da ubijaju, da prebijaju, zaštićeni su zakonom’, i da građani ove zemlje budu svjesni da je pravda kod nas selektivna”.

Dodaje da je “Grocka postala sabirni centar za šljam SNS” i da je policija nemoćna, jer su te osobe počele i nju da napadaju. “Dajte mi jednog kriminalca u ovoj zemlji da nema člansku kartu SNS, takve osobe nema, očigledno ih članska karta SNS štiti od zakona”, poručuje Jovanović.

Ni četvrti pokušaj početka ponovljenog suđenja za napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće nije uspio, navelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije. Kako je naveo NUNS, ročište je u petak odloženo zbog spajanja dva sudska procesa ponovo u jedan sudski predmet, nakon što je Apelacioni sud nedavno oborio i drugu presudu za paljenje kuće novinara. Sljedeće ročište je zakazano za 30. jun, a početak ponovljenog postupka protiv bivšeg predsjednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića odlagan je od februara ove godine, dovoljno dugo da je sačekao i nedavno obaranje presude protiv Igora Novakovića.

“Ovo je 36-37 ročište, četiri godine se vučemo od sudnice do sudnice, pa zar je to život?!. Nije”, kaže Jovanović u Novom danu na TV N1.

“Advokati se trude da imaju što više sudskih postupaka, svjesni su da su se dočepali zlatne koke koji je dosta novca pronevjerio u samoj opštini Grockoj, njima se to ne ispušta, i sa tim novcem okrivljenih, a uvjeren sam da Dragoljub Simonović plaća advokate i ostalih okrivljenih, oni sa tim novcem kupuju sebi slobodu. Oni krivicu ne mogu da izbjegnu, ali samim odlaganjem sudskog postupka oni kupuju sebi slobodu”, ocjenjuje Jovanović.

Smatra da su okrivljeni ostali u pritvoru, postupak bi već bio završen, a što se tiče optuženog Aleksandra Marinkovića koji je u bjekstvu, kaže da je “čudno da još nije uhapšen, ali nemojmo da budemo iznenađeni ako i ovi okrivljeni pobjegnu”.

Međutim, nada se da “ćemo do pravde doći i očekujem tu pravdu, da konačno osjeti svaki novinar u ovoj zemlji, jer bi u tom slučaju potencijalni napadi bili znatno smanjeni”.

Osvrnuo se i na jučerašnji incident u Vranju, gde su izlepljeni plakati sa likom člana Stalne radne grupe za bezbjednost novinara Verana Matića, navodeći da je “bruka i sramota za jednu zemlju da dozvoli da se tako ponašaju kriminalci u Vranju, koji su cijelo Vranje izlijepili maltene potjernicama Matića, čoveka koji je zadužen za našu zaštitu i koji se bori za našu slobodu. Da li će ti ljudi biti otkriveni nije mi poznato, ali ako se to ne uradi, neka nam je Bog u pomoći”.

Kaže da novinari u Žig infu svakodnevno trpe pritiske.

“Gročanski batinaši su još aktuelni, prave nam velike probleme tokom rada, tolko su se osilili da su počeli da napadaju i policiju i partijske neistomišljenike, ali se nadam da će ova država da postane pravna država i bude jednaka za sve, što danas očigledno nije. Postoje zaštićeni koji mogu da rade sve što hoće”, navodi Jovanović.

IzvorN1
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA