Enes Kačapor sve nivoe studija završio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP)

DUNP

Podijelite:

Student doktorskih studija Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Enes Kačapor, asistent na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, pod mentorstvom prof. dr Ćemala Dolićanina i prof. dr Teodora Atanackovića, odbranio je danas doktorsku disertaciju pod nazivom „Varijacioni račun u optimizaciji oblika elastičnih tjela“, saopšteno je sa DUNP-a.

Ocjenjeno je da datum odbrane ove doktorske disertacije spada u datume od historijskog značaja za ovu visokoškolsku ustanovu jer je Enes Kačapor prvi student koji je sve nivoe studija: osnovne, master i doktorske, završio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Rukovodilac master i doktorskih studija Državnog univerziteta prof. dr Ćemal Dolićanin u uvodnoj riječi, pozdravljajući istaknute matematičare, naučne radnike i profesore, naglasio je da je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru od osnivanja 2006. godine, do danas, odbranjeno sedam doktorskih disertacija. Po njegovim riječima, takav broj može se objasniti ozbiljnim forsiranjem kvaliteta sa stanovišta mlade visokoobrazovne institucije.

Prof. dr Teodor Atanacković je istakao da je odbrana ove doktorske disertacije potvrdila je da je kvalitetno znanje prioritet Državnog univerziteta i da ova visokoškolska ustanova dosljedno poštuje sve standarde visokog obrazovanja.

Enes Kačapor je na Departmanu za prirodno-matematičke nauke najpre bio angažovan kao demonstrator, saradnik u nastavi, a sada je asistent. Odbranom doktorata stekao je uslove za dalje napredovanje u univerzitetskoj karijeri i potvrdio da spada u mlade kadrove koji su budućnost Državnog univerziteta.

Komisiju za ocjenu i odbranu doktorske disertacije činili su: rukovodilac master i doktorskih studija dr Ćemal Dolićanin, profesor emeritus, redovni član SANU dr Teodor Atanacković, profesor emeritus, dr Dragan Đorđević, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, dr Igor Milovanović, redovni profesor Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i dr Miroslava Petrović Torgašev, redovni profesor Departmana za prirodno- matematičke nauke Državnog univerziteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije