Erdoan: Potpisani prvi ugovori i već sutra počinje izgradnja novih zgrada u nekoliko gradova

Podijelite:

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je da su potpisani prvi ugovori o izgradnji zgrada u mjestima u kojim su kompletirana potrebna istraživanja, a u vezi sa najavljenom izgradnjom novih 200.000 stanova u južnim turskim gradovima koji su pogođeni razornim zemljotresima, javlja Anadolija.

Erdoan je danas, u društvu čelnika Nacionalnog narodnog pokreta (MHP) Devleta Bahcelija, posjetio nekoliko zemljotresima pogođenih gradova na jugu Turske, a tokom posjete u mjestu Islahiye je kazao da je ta zemlja odlučna da s novim razumijevanjem svoje gradove učini sigurnim i mirnim naseljima.

On je kazao da je došao u posjetu kako bi se lično uvjerio u stanje na terenu i kako bi razgovarao sa svojim građanima.

“Već sutra počinje izgradnja zgrada u Nurdagiju, Islahiyi, Kilisu i Adiyaman Kahti“, kazao je Erdoan.

Erdoan je također kazao da su aktivnosti na utvrđivanju štete izazvane zemljotresima pri kraju, a da su nadležne turske institucije na terenu i da podmiruju potrebe zemljotresima pogođenog stanovništva.

“Krenuvši od nule, vjerovat ćemo u sebe, vjerovat ćemo sebi i želimo da svi u novim zgradama žive u samopouzdanju. Naš cilj je u velikoj mjeri dovršiti izgradnju potresima srušenih zgrada i kuća u roku od jedne godine“, poručio je Erdoan.

Uporedo s tim, lider MHP-a Bahceli se zahvalio Erdoanu na omogućenoj posjeti potresima pogođenim regijama.

Naglasivši da su posljedice zemljotresa bolne za cijeli turski narod, Bahceli je kazao da se u ovim teškim danima pokazalo da je Turska jaka država sa sposobnim rukovodstvom koje ima podršku naroda.

“Sve ćemo ovo prebroditi i praviti korake ka daljem razvoju jake i velike Turske“, poručio je Bahceli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije